Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kar zinciri mi? Kışlık Lastik mi?

27-11-2023 20:01
Kar zinciri mi? Kışlık Lastik mi?
Kış aylarında sürüş koşulları, aynı gün içinde kuru, ıslak, karla kaplı ve bazen de buzlu olarak değişebilen yol şartları nedeniyle tehlikeli ve tahmin edilemez olabilir.
 
Kışın kar yağmasa, yolda buz olmasa, araç 4×4 ve hatta ABS ESP’li bile olsa, 7 °C’nin altındaki sıcaklıklarda mutlaka kış lastiği kullanılmalıdır. Bunun sebebi sadece kış lastiklerinin özel amaçlı olması değildir. Yaz lastiklerinin malzemesi 7 °C’nin altındaki sıcaklıklarda sertleştiği için yola tutunması azalmaktadır.
Kış lastiklerinin ise üretildiği malzeme Silica esaslıdır ve daha yumuşaktır. 7 °C’nin altındaki soğuk hava şartlarında kuru asfalt, buz veya karda tutunmayı arttırmaktadır. Kış lastiğinin yetersiz kaldığı karlı veya buzlu yollarda riske girmeden (yaz lastiği kullanılıyorsa tercihen dört tekerleğe de) kar zinciri takılmalıdır.
 
KIŞ LASTİĞİ RİSK YÖNETİMİ İKEN, KAR ZİNCİRİ KRİZ YÖNETİMİDİR.
Kışın sıcaklığın 7 °C’nin altında geçtiği yerlerde dolaşan araçlara ve özellikle (ambulans, itfaiye, belediye, polis, okul servisi, taksi gibi) görev araçlarına kar yağmadan, yollar buz tutmadan, henüz kışın başında iken kış lastiği takılması ve araçta “kış donanımı”nın (Kar zinciri, takoz, don önleyici sıvı vs.) bulundurulması “risk yönetimi” iken, en son çare olan “kar zinciri” nin takılması ise “kriz yönetimi” dir.
Sizide fordkayseri’nin cazip fiyatları ve ücretsiz kargo avantajı ile kar zinciri satın almak için sitemize bekliyoruz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.